--2-- Nu-stii NEAMT


   
 
Home Contact Abonare Mobil

 arata telefon , arata mobil
 arata email
            CAUTA

 MINI-CANISA TEX$*.RO
marti, 30 Apr 2024 | 19:11
 
 


Despre noi

Nu stii?-Te Invat! Nu poti?-Te ajut! Nu vrei?-Insist...apoi te oblig! The Boss!!!

reclama

  Nu stii?-Te Invat! Nu poti?-Te ajut! Nu vrei?-Insist...apoi te oblig! The Boss!!!

        SUNT DOAR UN OM! ...UM OM CE IUBESTE ANIMALELE IN GENERAL! ...UN OM CE SE INCREDE IN AMINALE MAI MULT DECAT IN OAMENI! ...UN OM CE INTELEGE MAI BINE ..ANIMALELE DECAT PE SEMENII SAI UNEORI! ...UN OM CARE DOARESTE SA RAMANA OM-NU SA DEVIE ANIMAL!!!...AVIZ AMATORILOR! ...SI IUBITORILOR DE "ANIMALE"!!!

Incerc sa creez AICI un spatiu virtual cu si despre CATEI...dar in acelasi timp...REAL d.p.d.v. al "folclorului"romanesc despre anumiti caini...cu date si explicatii CORECTE,juste, deoarece orice actiune a unui CAINE ... are un anumit motiv si o cauza...in 75%din cazuri...cauza umana!!!

*PE CAINE IL MANA INSTINCTUL...DOAR OAMENII SUNT MAI "PLINI" DE "PREJUDECATI"!!!

STOP!!!-EROARE: NU LEGATI-NU TINETI LEGAT NICI UN CATEL MAI MIC DE 9-10 LUNI !!!...acest lucru(tinutul legat la punct fix) ii va OPRI-INCETINA...cresterea in inaltime cu peste 10-20%minimum! Acest lucru este REAL si va "deforma" cresterea cainelui dmv. ...in inaltime si numai-poate influenta si dezvoltarea corecta a scheletului.  

 

...IN CRESTERE TINETI COND DE IMPORTANTA CATORVA FACTORI: VARIETATEA SI CANTITATEA  HRANEI, TIMPUL ALOCAT CATELULUI, SOCIALIZAREA  SI "LOCUL" IN CARE CRESTE !!!

INTELEGETI RESPONSABILITATEA "TINERII" SI INTRETINERII UNUI CAINE NU ESTE PENTRU FIECARE !...analizati bine inaintea cumpararii sau adoptarii unui catelus, daca veti reusi sa fiti un proprietar responsabil si atent-cateii nu sunt jucarii de plush! DAR...chiar mai...draguti!:))

ATENTIE: proprietarii gresesc cel mai des...PERSONIFICAND...UMANIZAND cainele! Ex.:"...DAR ESTE:...puiul meu,...copilul meu,...fratele meu,...un membru al familiei! STOP! MEMBRU al familiei(haitei!)-DA...dar ESTE SI VA FI(se va comporta!)MEREU...CAINE !!!

CAINELE-percepe familia sa(cu tot cel inconjoara din mediul de viata!) ca pe o HAITA (ceata de lupi!)...deci pentru EL-tot cei ce il inconjoara in mediul familial sunt:...CAINI!!!...cu alta forma,cu alta culoare,cu alt miros...dar sunt membrii haitei sale...deci CAINI!

PERMANENT-cainele dmv. trebuie sa ASCULTE de "CINEVA"(sef!)-METODA: Eu comand-Tu executi! NU i se va permite absolut orice-trebuie EDUCAT-mereu exista: lucruri permise si lucruri nepermise(sau actiuni!)

RATIONAMENTUL cainelui este simplu: ALB SAU NEGRU(fara nuante de gri!)-BUN SAU RAU-PERMIS SAU INTERZIS! SIMPLU...si mereu acelasi!!! CAINELE NU VA AVEA INDOIELI ASUPRA LUCRURILOR/ACTIUNILOR DEJA CUNOSCUTE LUI! EX:..ploua!picaturile de plaie il deranjeaza...RAU-intra sub masina/balcon sau in cusca...BUN(aici nu ploua!)-Din acest moment...cand va ploua...el direct la adapost! Gata cu rationamentul! SIMPLU SI LOGIC!

IN HAITA-exista o ierarhie,o ordine ierarhica bine stabilita-sub forma piramidala sau de scara-existant UN SEF...apoi altul mai slab, altul si mai slab,etc...pana la "THE LAST!"...in care "locurile"se castiga si se pierd intr-un mod BRUTAL, prin diferite mijloace si tertipuri, tatonari, incercari-in general dur-prin LUPTA!...la fel si in familia catelului dumneavoastra!!! THE BOS...altul...altul...altul...THE LAST!

IN FAMI LIE-cand intra in sanul familiei,catelul este pe ultimul "loc"in ierarhie ! The LAST!...ca oricare individ va dori sa ajunga sef de haita-THE BOS!...si nu poate decat DEPASIND rand pe rand ceilalti membri ai haitei(familiei!)-in general prin patru mari metode,(Tatonarea! Incercarea!Alintarea!Agresivitatea!)din care doua in principal:ALINTAREA si AGRESIVITATEA.

RECOMANDARE: cand va jucati cu cainele, faceti-o uneori si mai dur, cu gesturi mai brutale, mai dominatoare!Incercati si sa il intindeti jos si tinetil astfel cateva secunde-eventual si cu burata in sus! Pt. CAINE=gest suprem de supunere!!! Va demonstra-ti astfel "suprematia in haita"!!!

1)ALINTAREA-se vede foarte bine atunci cand II COMANDATI ceva...iar el "zburda",da din coada, vine dar se invarte in jurul dmv., vine si pleaca imediat...IN ACEST MOMENT-dmv. sunteti(in mintea sa!)pe "picior"de egalitate cu el..pe aceasi treapta ierarhica!!!-ATENTIE-este doar o etapa INTERMEDIARA si TEMPORARA-va incerca curand sa "va haraie"cand ceva nu-i convine...sa va ameninte-iar dak cedati(dati inpoi/frica!)...va trece la AGRESIVITATE...DECI VA VA DOMINA EL...VA VA DEPASI...si sincer-este mai greu de "dat jos" decat de tinut la "locul lui"!!!

2)AGRESIVITATEA-se observa cel mai bine la cainii slab socializati sau din apartamente-daca ceva nu-i convine,nu-i place...va harai(marai!) amenintator,apoi va "morsica"in gol inspre dmv.,apoi...va musca! Intai muscatura scurta(de tip ciupit!)-va cearta si atentioneaza-apoi...daca nu va retrageti-MUSCA serios, cu aplomb pt. a va arata cine este seful!(in haita seful ii "cearta"si pt. lucruri banale pe subalterni!!!). ASTA DOAR DACA ISI IA ROLUL DE SEF DE HAITA IN SERIOS-daca ii permiteti "copilului"devenit ADULT sa va depaseasca in grad!:))

 

CAINELE ESTE MEREU...CAINE IN GANDIRE SI RATIONAMENT! "...THE BASIC INSTINCT!..."

 

UN ALT LUCRU DE...NEDORIT...dar des intalnit :

...TRASUL IN LESA(al cainelui!) si ..."TARATUL" stapanului dupa el,in directia dorita(...in ce directie il ghideaza: NASUL!)-"LA ARAT"- cainele=bou, stapanul=plug!:)))!!!)

-este specific oricarui caine socializat...sa traga in lesa-la plimbare!-si sa-si chinuie propietarul care face eforturi "durerose" de al opri sau macar de al face sa mearga in directia dorita de catre acesta...cainele tragandu-si stapanul dupa voia sa !!!

CUM OPRIM ACEST "CHIN" ?...SIMPLU: prin smuncituri scurte dar ferme ale lesei,inspre propietar(nu tragere continua!=greseala majora!),repetand in acelasi timp comanda-INCET!  -NU trageti incontinuu !!! Smunciti lesa inspre dmv.brusc !  SMUNCIRURA SCURTA !!!

-RETINETI-NU este un "chin" pentru catzel: cainele are cea mai multa forta-rezistenta in zona frontala a corpului-piept,gat,umeri-deci va fi doar o" ATENTIONARE"-dar scurta si FERMA!!!

TRUC: schimbati cat mai des DIRECTIA de mers...obligand-ul sa va urmeze...CINE CONDUCE...va conduce mereu!:))...faceti plimbarile cat mai "intortochiate"posibil .

-bineinteles ca la inceput, in timpul primelor zile de EDUCARE-CORECTARE...va fi mai obositor si mai GREU de obtinut efectul dorit...insa in maximum 3-5zile...cainele va asocia "gestul" cu "comanda"...si va ASCULTA !!!...smuncitura+INCET= MERS NORMAL !!!(Pas!)

-> ACESTA ESTE SECRETUL DRESAJULUI - OBTINEREA ASOCIERII SUNETULUI CU GESTUL !!!...cainele face DOAR ASOCIATII si isi formeaza doar DEPRINDERI  !!!

ORICE CAINE SE TEME DE CEEA CE NU CUNOASTE(nu-i este familiar/cunoscut!)-a nu se confunda cu exemplarele ce au un caracter timorat( timid, introvertit!)...sau cele cu"sechele".

INCURAJAREA (prin vorbe calme,recompensa,mangaieri,exemple) va da intotdeauna roade!!!

...NU bruscati "inutil"un caine care spre exemplu nu URCA in masina...ci incercati sa o asociati cu ceva placut(hrana,jucarie,copil) sau URCATI inainte, chemand-ul si tragand de lesa...PERMANENT pe un ton calm si autoritar! A tipa inutil si a smunci de lesa va atrage dupa sine "frica" de automobil,asocierea acestuia cu "stresul"la care La-ti supus...si uneori la agresivitate impotriva masinii!!!  METODELE acestea sunt valabile si la suitul scarilor in bloc, la intratul in cladiri(noi pt.caine), la formarea unei legaturi mai stranse si mai "increzatoare" intre El  si dmv.! Succes

NU UITATI : -"Cainele-cum il tii...asa il ai!"...si - "5 min. de atentie...fac diferenta !!!"  -by Titty.

 

 

 


IMAGINI



 
 
CONTACT MINI-CANISA TEX$*.RO

 arata tel , arata mobil
 arata email
 
reclama
powered by AAZ.ro © 2011 | Contul meu | Ajutor | ANPC | Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro

 
X